Każdy z nas lubi od czasu do czasu napić się dobrego alkoholu, ot tak dla poprawienie nastroju lub dla czystej przyjemności. Od ładnych kilkunastu lat piwo w Polsce, stało się ulubionym, popularnym napojem na każdą okazję. Bursztynowy płyn, którego jest pełno w każdym – nawet małym, osiedlowym sklepie stał się niezwykle popularny. Niestety obserwujemy od dawna spadek jakości wytwarzanego masowo piwa, które jest niestety niesmaczne oraz powoduje ból głowy i żołądka. Wielkie korporacje browarnicze nastawione są na maksymalny zysk, dlatego piwo nie jest już wytwarzane metodą tradycyjną z ekologicznych składników oraz czystej, zdrowej wody. Na szczęście współcześnie renesans przechodzą niewielkie browary rzemieślnicze, wytwarzające piwo w sposób tradycyjne zgodny ze sztuką ważenia tak jak przed wiekami. Takie piwo jest smaczne, zdrowe oraz pozbawione chemicznych dodatków. Obecnie piwa rzemieślnicze w pubie są coraz bardziej popularne. Klienci coraz chętniej sięgają po złocisty płyn dobrej jakości – którego sączenie jest prawdziwą przyjemnością.